Espanya creix a un ritme del 7 %, pel que fa a ocupacions especialitzades en alta tecnologia, arriba al 3,2 % de contractacions d’aquests perfils, empata amb Holanda i es situa de ple en el Top 10 europeu. Una dada que situa a Espanya per davant de la mitjana europea (2,8 % de ocupabilitat) i consolida una tendència positiva per a la transformació del model de creixement del PIB. Així ho demostra l’Índex d’Innovació Altran 2015, a través del seu rànquing d’Ocupació en Serveis d’Alta Tecnologia, donat a conèixer recentment.

Els països nòrdics (Islàndia, Finlàndia, Suècia i Dinamarca) encapçalen les posicions, seguits molt d’aprop pel Regne Unit (3,6 %).

Bones notícies també per a Espanya, pel que fa a l’indicador “Empreses amb Ecommerce” (companyies que facturen, almenys, l’1 % de la seva venda a través d’Internet). En aquest cas, el nostre país ha augmentat el 15,4 % pel que fa a 2014 i se situa en el lloc 15 de la taula europea. A més, Altran destaca la millora d’Espanya en relació a “Nous Graduats Doctors” (+16,7 %) i en companyies que venen a través d’Internet (+13,5 %).

No obstant això, en termes absoluts i a tenor d’aquest informe, hem de destacar que Espanya ha perdut tres llocs en potencial innovador pel que fa a 2014. Altran ho atribueix, fonamentalment, al descens del 0,5 % d’investigadors en el sector empresa. Les retallades en Innovació i Desenvolupament realitzats pels successius Executius en els últims anys sembla que tenen molt a veure en aquest aspecte.

Pots llegir la notícia i observar la taula europea elaborada per Altran a l’enllaç: http://bit.ly/1HbY6VG

Tecnologia